Hírek

2017. június 12., 10:40Újra Rátkai sikerek a Négy Évszak Kupán

Rátkai Domonkos triplázott, harmadszor is ő nyerte meg a Négy Évszak kupa fordulóját a felnőttek mezőnyében.


Megint csak izgalmas versenynek lehettünk részesei, mind a három csoportban az utolsó forduló döntött a végső győztesről. 

A kicsiknél, a 12 év alatti csoportban Rátkai Miklós és Szarka Tibor vívott nagy harcot a győzelemért, amely végül Mikinek sikerült és fél pont előnnyel megnyerte a versenyt. Kettejük csatája fordulatos partiban döntetlennel zárult. A harmadik-negyedik helyen Peresztegi-Szakály Bálint és Vilics Hanna végzett holtversenyben, a Bucholz számítás Bálintnak kedvezett.

A felnőttek mezőnyében a vártnál kicsit kevesebben indultak, de a színvonal így sem maradt el a korábbi versenyekétől. Mint ahogy korábban, ezúttal is Rátkai Domonkos győzött, annak ellenére, hogy a 2. fordulóban váratlanul vereséget szenvedett Tóth Gábor ellen. Az utolsó fordulóban ki-ki meccsen sikerült a nyernie Rátkai Balázs ellen, aki addig kitűnően játszott és vezette a mezőnyt fél pont előnnyel. Hogy teljes legyen a Rátkai család sikere, arról Rátkai Imre gondoskodott, aki jobb Bucholzának köszönhetően megszerezte a harmadik helyet Mesits Maxim és Petróczy Zoltán előtt.

Megrendezésre került egy profi csoport is oda-visszavágós rendszerben, amelyen Ruck Tamás és Egri László harcolt nagyot az első helyért. A sors úgy hozta, hogy az utolsó fordulóban egymás ellen játszottak. Az 1-1-es eredmény pedig Tamás első helyét jelentette. 

Folytatás augusztus 13-án!

 

VÉGEREDMÉNYEK

12 év alattiak 

Felnőttek

"Profi" csoport
« Vissza az előző oldalra!

Vas Megyei Sakk - Magyar